Στοιχεία επικοινωνίας Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

 

 

 

 

  

 

Αποφάσεις πανελλαδικής διαδικτυακής συνέλευσης ΚΙ.Ν.Ι. 14/11/12

Με βάση τις επιθέσεις του τελευταίου διαστήματος στην σελίδα διαβούλευσης του ΚΙ.Ν.I. στο FB, δηλώνουμε ξεκάθαρα πως σαν άνθρωποι και σαν γιατροί, είμαστε ενάντια στον ρατσισμό και στο φασισμό.

Καταγγέλλουμε την παράνομη απόφαση του ΚΕΣΥ για την υπηρέτηση των επισχέσεων. Επισημαίνουμε πως το ΚΕΣΥ έχει συμβουλευτικό ρόλο και δεν έχει δικαίωμα απόφασης. Ως εκ τούτου, η αναπαραγωγή της απόφασης  από τις Υ.Πε. χωρίς την προηγούμενη επικύρωση του από το υπουργείο είναι παράνομη. Θα κινηθούμε νομικά απέναντι σε όποιον υπογράφει τέτοιες αποφάσεις εν ήδη διαταγών προς τα νοσοκομεία. Ακόμα όμως και αν υπάρξει απόφαση υπουργείου που να συντάσσεται με την παράνομη αυτή απόφαση, θα κινητοποιηθούμε με κάθε δυνατό μέσο για την ανατροπή της.
Θα υπάρξει και συγκεκριμένο κείμενο και προκήρυξη κινητοποιήσεων για το ίδιο ζήτημα καθώς και κάλεσμα στους επίσημους συνδικαλιστές μας να κινητοποιηθούν για το ίδιο ζήτημα.

Συμπαραστεκόμαστε ενεργά στον συνεχιζόμενο αγώνα των ειδικευομένων της πολυκλινικής και στην επίσχεση εργασίας τους.

Οι περικοπές που αποφασίστηκαν με το μνημόνιο ν.3 για τους νέους γιατρούς είναι τρομακτικές. Σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις πληρωμών από εφημερίες η διαβίωση των νέων γιατρών γίνεται τραγική. Είναι γενική διαπίστωση ότι ο ιατρικός κλάδος στο σύνολο του δεν αποδεικνύει αγωνιστικότητα για την ανατροπή τους. Με δεδομένο αυτό το γεγονός είναι χρέος του πιο αγωνιστικού κομματιού των γιατρών, δηλαδή των νέων να αγωνιστεί πιο ενεργά για την αλλαγή της κατάστασης και το ΚΙΝΙ θα συνεχίσει να δουλεύει με αυτό το στόχο, με κινητοποιήσεις.

Όσον αφορά δε τα συνεχιζόμενα κλεισίματα νοσοκομειακών μονάδων, δηλώνουμε πως το ΚΙΝΙ θα συνεχίζει να αγωνίζεται στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών που μένουν ακάλυπτοι υγειονομικά. Είναι σαφές ότι το γεγονός άδειων πλέον κτηρίων υγειονομικών μονάδων που πριν έσφυζαν από δραστηριότητα είναι μια τραγική επίπτωση της πολιτικής των μνημονίων στην υγειονομική περίθαλψη των τοπικών κοινωνιών. Χρειάζεται συνεχής αγώνας για να περισωθεί κάτι, από τα απομεινάρια της δημόσιας περίθαλψης και του εθνικού συστήματος υγείας.

Καλούμε να πάρουν θέση επιτέλους τα συλλογικά όργανα για τις καταγγελίες που  έχουν γίνει από ειδικευόμενους για απειλές και βιαιοπραγίες.

Ζητάμε από τα συλλογικά όργανα επίσης να δημοσιεύουν δημόσια ισολογισμούς οικονομικών πεπραγμένων για να ξέρουμε πως διαχειρίζονται τα λεφτά που μαζεύουν από εμάς και με ποιες προτεραιότητες.

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες πρακτικές αρκετών Ι.Σ. της περιφέρειας που στο όνομα της οικονομικής δυσπραγίας πέραν του ότι ζητάνε απίστευτα ποσά για συνδρομές εν μέσω κρίσης, έχουν φτάσει σε σημείο να ζητούν λεφτά για την εγγραφή ή ακόμα και για απλή έκδοση πιστοποιητικών εγγραφής, όπως γίνεται για παράδειγμα στον ΙΣ Κέρκυρας. Καλούμε τον Π.Ι.Σ. να πάρει θέση απέναντι σε τέτοιες πρακτικές.

Κίνημα Νέων Ιατρών