Στοιχεία επικοινωνίας Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

  

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ σχετικά με τη μονιμοποίηση των επί θητεία γιατρών Ε.Σ.Υ.

Η τροπολογία που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με τη μονιμοποίηση των επί θητεία γιατρών του ΕΣΥ προκάλεσε δικαιολογημένη ανησυχία σε πολλούς συναδέλφους.

Η ΟΕΝΓΕ επικοινώνησε δια του προέδρου της με το υπουργείο Υγείας και η απάντηση την οποία εισέπραξε ήταν η εξής: επειδή θα υπάρξει αντίδραση από την τρόικα σε ομαδικές μονιμοποιήσεις επιλέγουμε τη διαδικασία της παράτασης θητείας των υπηρετούντων και σε προσεχές νομοσχέδιο θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

Πέραν της επικοινωνίας με το υπουργείο  υπήρξε επικοινωνία του υπογράφοντος με τον συνάδελφο και βουλευτή Β. Κυριακάκη, ώστε να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής και να ζητήσει εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό. Όντως ο Β. Κυριακάκης έθεσε το ζήτημα και απάντησε ο υφυπουργός Α. Μπέζας, χωρίς να δώσει επαρκείς εξηγήσεις (κλικ εδώ κι εδώ).

Η ΟΕΝΓΕ επιμένει ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα οριστική διευθέτηση του ζητήματος και έχει προτείνει συγκεκριμένη νομική διατύπωση, ώστε να ισχύσουν οι διατάξεις του άρθρου 7 του νόμου 3754/2009 και για τους γιατρούς που διορίστηκαν μετά την 11/3/2009 καθώς και για τους γενικούς γιατρούς που κατέλαβαν θέσεις γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου.

Εάν η πρόταση της ΟΕΝΓΕ δεν γίνει αποδεκτή στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα επιμείνουμε ώστε να υπάρξει οπωσδήποτε νομοθετική διάταξη σε αμέσως προσεχές νομοσχέδιο, ώστε να πάψουν οι επί θητεία συνάδελφοι να είναι όμηροι, με ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης ή ανοιχτής επαναπροκήρυξης της θέσης τους.

 

συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας

Πηγή: http://www.ygeianet.gr