Στοιχεία επικοινωνίας Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

 

 

 

 

  

 

ΕΟΠΥΥ παρόν και μέλλον: Συνέντευξη του Γ. Ελευθερίου στο Ph.B

Συνέντευξη προέδρου της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) για το PhB

Συνέντευξη στη Δήμητρα Ευθυμιάδου

-Το επόμενο διάστημα θα αποσαφηνιστεί τι αμοιβές θα λαμβάνουν οι ιδιώτες γιατροί από τον ΕΟΠΥΥ και σε τι βάση θα γίνει η νέα συνεργασία με τον Οργανισμό. Βλέπετε… φως στο τούνελ των διαπραγματεύσεων που έχετε ξεκινήσει δεδομένου ότι τα κονδύλια είναι πια πολύ περιορισμένα;

Οι συμβεβλημένοι γιατροί καταλαβαίνουν την δύσκολη κατάσταση της χώρας αλλά και τις τεράστιες ανάγκες των ασφαλισμένων, αυτός είναι και ο λόγος που στηρίξαμε και στηρίζουμε τους Έλληνες πολίτες, παρά το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να οφείλει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στους γιατρούς. Παρά τις “κραυγές” και προτροπές ορισμένων μεγαλοσυνδικαλιστών του ιατρικού χώρου, που στήνουν υποκριτικά ιατρεία προσωπικής προβολής για τους ανασφάλιστους, να αφήσουμε ακάλυπτους τους Έλληνες και να καταγγείλουμε την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, οι συμβεβλημένοι ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ με αδιαμφισβήτητο τρόπο την κοινωνική τους αλληλεγγύη και συνέχισαν να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στο σύνολο του πληθυσμού. Κερδίσαμε έτσι την εμπιστοσύνη του κόσμου και αυτό φαίνεται από την σημαντική αύξηση των επισκέψεων κατά 12% το 2013 στα ιατρεία μας.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, που επίσημα εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ τους συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, θα εξασφαλίσει το καλύτερο για τον κλάδο. Οι νέοι όροι πρέπει να είναι ξεκάθαροι και όπως οι γιατροί είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους, αντίστοιχη συνέπεια θα πρέπει να δείξει και ο Οργανισμός ειδικά σε ότι αφορά στο χρόνο αποπληρωμής. Βασικός μας στόχος, ως ο μόνος επίσημος φορέας συμβεβλημένων στην διαδικασία διαπραγμάτευσης, είναι η ΑΥΞΗΣΗ της κρατικής χρηματοδότησης για την ΠΦΥ και η οριστική αποφυγή νέων “κουρεμάτων”.

Μια διαπραγμάτευση και ειδικά αν σχετίζεται με αμοιβές και συμβάσεις ποτέ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ωστόσο είναι ξεκάθαρη στο τι επιδιώκει από τη συνεργασία των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Βασικοί διαπραγματευτικοί μας στόχοι είναι το δικαίωμα ανανέωσης ΟΛΩΝ των συμβάσεων, το δικαίωμα ΟΛΩΝ των ιατρών να συνάπτουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, η άμεση σύναψη σύμβασης με τους ιατρούς του πρώην ΙΚΑ που διατήρησαν το ιδιωτικό τους ιατρείο, η διασφάλιση τακτικής και επαρκούς χρηματοδότησης, η αναβάθμιση των ιατρικών αμοιβών, η βελτίωση των συνθηκών συνεργασίας με τακτική πληρωμή των δεδουλευμένων, η λήξη των διαπραγματεύσεων με υπογραφή νέας σύμβασης το αργότερο μέχρι τέλη Μαΐου και τέλος η επαρκή – ποιοτική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ …..