Στοιχεία επικοινωνίας Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

 

 

 

 

  

 

13/9/2013 Ι.Σ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ''ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ''

Θεσσαλονίκη, 13 Σεπτεμβρίου 2013

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετά την σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της Δ.Ε.Θ. πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου έκτακτη συνάντηση του Ι.Σ.Θ. με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη με την συμμετοχή και του Γ. Γραμματέα του ΥΥΚΑ κ. Καλλίρη. Ο Ι.Σ.Θ. εκπροσωπήθηκε από τον τ. πρόεδρο κ. Α. Εξαδάκτυλο και τον Γ. Γραμματέα κ. Ν. Νίτσα (λόγω απουσίας του προέδρου κ. Δ. Τσάμη στο εξωτερικό).

Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της επιλεκτικής υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για το οποίο δεν υπήρξε επαρκής αιτιολόγηση. Αναμένουμε όμως έγγραφη απάντηση του ΥΥΚΑ μετά από διερεύνηση του θέματος.

Για τα υπόλοιπα θέματα του κλάδου υπάρχει απόφαση του ΥΥΚΑ για ένταξη των δομών του πρώην ΙΚΑ στο ΕΣΥ (ως πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μόνο) χωρίς αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των γιατρών. Δεν ανακοινώθηκαν όμως λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης της ένταξης.

Δεν υπάρχει προετοιμασία του ΥΥΚΑ για την ενεργοποίηση του νόμου για την ίδρυση Μονάδων Ημερησίας Νοσηλείας με έκδοση του αναγκαίου Π.Δ., και δεν υπήρχαν νεότερα στοιχεία για τα υπόλοιπα θέματα του κλάδου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος  Θεσσαλονίκης επανέλαβε το αίτημά μας, όπως διατυπώθηκε και στον κύριο Πρωθυπουργό για άμεση επαναφορά του πλαφόν για τα συμβεβλημένα με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εργαστήρια, ως αναγκαίο μέτρο εξορθολογισμού των δαπανών του οργανισμού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είναι αποφασισμένος να αρθεί η αδικία που υφίστανται τα νοσοκομεία της πόλης μας και να προστατευτούν τόσο οι δημόσιες δομές υγείας (ΕΣΥ – πρώην ΙΚΑ) καθώς και το δικαίωμα των ιατρών στο επιχειρείν (ιατρεία – Μ.Η.Ν.). Προς αυτήν την κατεύθυνση θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια δράσης μας.

 

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ