Στοιχεία επικοινωνίας Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

  

18/10/2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ''ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ''

18/10/2013

Η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία και η Ένωση Επαγγελματιών Ακτινολόγων – Απεικονιστών Ελλάδος αγωνίζονται από την ίδρυσή τους για το ονοματολόγιο και την ανακοστολόγηση των ακτινολογικών ιατρικών πράξεων που είναι καθηλωμένες από το 1991, πολλές από τις οποίες αμείβονται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ με τιμές πολύ χαμηλότερες από το αντικειμενικό τους κόστος, πράγμα που αποτελεί προφανώς παγκόσμια πρωτοτυπία.
Η Πολιτεία τα τελευταία χρόνια συγχέει τους Ακτινολόγους – Απεικονιστές με τους επιχειρηματίες της Υγείας, οι οποίοι έχουν πολλαπλές δραστηριότητες στο χώρο της Υγείας και όχι μόνο Ακτινολογικά ή Διαγνωστικά Εργαστήρια, κάνοντας παράλογους συμψηφισμούς και συζητήσεις για πλασματικές εξετάσεις και υπερβολική συνταγογράφηση παρακλινικών εξετάσεων και κατά την άποψή της αυτό εξισορροπεί την απώλεια από τις υπόλοιπες φθηνές κάτω του κόστους εξετάσεις. Αυτό όμως δεν αφορά τους Ακτινολόγους – Απεικονιστές που σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για τις υπερβάσεις αυτές.
Με αφορμή λοιπόν τις αποφάσεις για Rebate, Claw back και περικοπές μέσω ελεγκτικών εταιρειών η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία και η Ένωση Επαγγελματιών Ακτινολόγων – Απεικονιστών Ελλάδος θεωρούν ότι τα μέτρα αυτά είναι αυθαίρετα, άδικα, καταχρηστικά αφού καταδικάζουν τα ακτινολογικά εργαστήρια σε αφανισμό εφόσον τα υποχρεώνουν να λειτουργούν με αμοιβές κάτω του κόστους. Διαμαρτύρονται έντονα προς όλους τους υπεύθυνους φορείς και ζητούν από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ την άμεση απόσυρση των μέτρων αυτών που απειλούν τη βιωσιμότητα των ακτινολογικών εργαστηρίων και απαξιώνουν τελείως τον Έλληνα Ιατρό - Απεικονιστή και ζητούν την αντιμετώπιση του προβλήματος στην πηγή του και όχι καταδικάζοντας οριζόντια τους σωστούς επαγγελματίες. Θα συνδράμουν με όλες τις δυνάμεις τους και τους εκπροσώπους των ακτινολόγων αγωνιζόμενοι για την απόσυρσή τους.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής                   Ο Πρόεδρος της Ένωσης
  Ακτινολογικής Εταιρείας                   Επαγγελματιών Ακτινολόγων
                                                                   Απεικονιστών Ελλάδος


Κυριάκος Στριγγάρης                             Νικόλαος Μπατάκης