Στοιχεία επικοινωνίας Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

  

5/12/2012 Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. Ενημέρωση για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

   Χθες 4/12  υπήρξε συνάντηση κλιμακίου του Δ.Σ. της ΠΟΣΙΠΥ με τον νέο Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλου για τα προβλήματα του κλάδου των εργαστηρίων. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα ήταν όμως  σύντομη λόγω έκτακτης απασχόλησης του  Πρόέδρου.

   Από την συζήτηση που περιορίστηκε κυρίως στα οικονομικά ζητήματα της καθυστέρησης των πληρωμών ο κ. Παπαγεωργόπουλος μας είπε ότι γίνεται προσπάθεια  να συγκεντρωθούν χρήματα για να πληρωθούν δύο μήνες  εντός του Δεκεμβρίου χωρίς όμως να υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση ημερομηνίας. Το μόνο για το οποίο αναφέρθηκε ήταν ότι την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί η εντολή πληρωμής ενός ή δύο μηνών ώστε να πραγματοποιηθεί η πληρωμή μας εντός του Δεκεμβρίου.

   Μας είπε ακόμη ότι προσωπικά πιστεύει ότι αδικούμεθα σε σχέση με άλλους παρόχους και ότι αυτή η αδικία  θα προσπαθήσει να  σταματήσει να γίνεται.

   Αναφέρθηκε στις πληρωμές των παλαιών οφειλών ότι  η καταβολή τους θα ξεκινήσει μόλις εκταμιευθεί η δόση  του δανείου και η πληρωμή μας  θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2013.. Αναφέρθηκε οτι θα υπάρξει σχετικό κούρεμα το ύψος του οποίου δεν γνωρίζει. Στην αντίδρασή μας για το κούρεμα δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το αίτημα μας περί μη κουρέματος εφ’ όσον  ζητηθεί η γνώμη του

   Γενικά όμως κράτησε  μια επιφύλαξη ότι η πληρωμή των παλαιών θα γίνει εφ’ όσων έχουν γίνει εκκαθαρίσεις !!!!!!!!!!!! Για το σκοπό αυτό έχει ζητήσει να γίνει πρόχειρος λογιστικός έλεγχος των παλαιών οφειλών προκειμένου να μη χαθούν τα κονδύλια , που κινδυνεύουν εάν δεν απορροφηθούν. Σε κάθε περίπτωση πάντως είπε οτι εάν δεν καταστεί δυνατόν να πληρωθούν τα παλαιά  λόγω μή εκκαθάρισης θα χρησιμοποιήσει τα κονδύλια για την εξόφληση του 2012 μια και η τρόικα τους αφήνει τέτοιο περιθώριο.

Του παραδώσαμε  ένα πολυσέλιδο υπόμνημα που το αναρτάμε για να το γνωρίζετε  το οποίο δεσμεύτηκε να μελετήσει.

    Η εκτίμηση μας είναι ότι , εφ’ όσον η διαδικασία  πληρωμής με την συλλογή ασφαλιστικών και φορολογικών ενημερώσεων δεν έχει ξεκινήσει ανεξάρτητα από τις καλές του προθέσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι αδύνατον να υπάρξει καταβολή πληρωμών εντός του Δεκεμβρίου αφού η γραφειοκρατία έκδοσης και υπογραφής ενταλμάτων  σύμφωνα με τα όσα μέχρις σήμερα γνωρίζουμε  απαιτεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.