Στοιχεία επικοινωνίας Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

  

7/12/2012 Ι.Σ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θεσσαλονίκη, 7 Δεκεμβρίου 2012

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Μετά την περικοπή των τιμών των εργαστηριακών εξετάσεων που μονομερώς αποφασίστηκαν από την πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ σας προτρέπουμε να δείτε την ευχάριστη πλευρά του θέματος.

1ον. Είστε αδρά αμειβόμενοι με τις υψηλού κόστους εξετάσεις ούρων.

2ον. Συμβάλλετε στην εθνική προσπάθεια και μάλιστα σε μια στιγμή που η πολιτεία αδυνατεί να περικόψει θέσεις και αμοιβές των κομματικώς διορισμένων συμβούλων κλπ.

3ον. Τροφοδοτείτε τον δεύτερο μεγαλύτερο οργανισμό παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη που υπερήφανα ίδρυσε ο Ανδρέας ο Α’, υπουργός υγείας, στην Ελλάδα που βεβαίως δεν είναι ούτε η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα ούτε η δεύτερη πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης. Αλλά το μεγαλείο δεν μετριέται με πληθυσμιακά ή οικονομικά κριτήρια αλλά με τις θυσίες των ανύποπτων υπηκόων της νοτιοανατολικής γωνιάς της Ευρώπης.

4ον. Δεν έχετε λόγο ανησυχίας. Όσο μικρότερες είναι οι αμοιβές τόσο λιγότερες θα είναι οι ζημιές σας. Άρα η μείωση των τιμών με δεδομένο ότι δεν σας πληρώνουν γίνεται για το καλό σας.

5ον. Σε κάθε περίπτωση τα φιλανθρωπικά αισθήματα του ΥΥΚΑ τώρα που θα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ σύντομα θα καλύψουν και τις ανάγκες των εργαστηριακών ιατρών.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Ο διωγμός του ιατρικού σώματος μια μόνο απάντηση αξίζει, την περιφρόνηση και τον ξεσηκωμό.

 

ΤΩΡΑ, ΟΛΟΙ, ΟΠΩΣ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,

 

ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Αναμένουμε τη σημερινή απόφαση του ΠΙΣ για τον ορισμό ημερομηνίας.