Στοιχεία επικοινωνίας Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

  

7/12/2012 Ι.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Πειραιάς, 7-12-2012 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 Σήμερα Παρασκευή 7-12-2012 και ώρα 12:30 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Κα Βαρβ. Ανεμοδουρά, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Κο Γεωργ. Πατούλη, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Κο Αποστ. Σωτηρούδη, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Κο Λεων. Αναγνωστόπουλο και τον εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (και μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ) Κο Σωτ. Καραχάλιο. 

Κατά τη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών έγινε ξεκάθαρο ότι δεν υφίσταται παραγραφή των παλαιών χρεών των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τους ιατρούς, διότι αυτά έχουν ήδη πιστοποιηθεί από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και διασφαλίζεται η αποπληρωμή τους στο μέλλον. 

Στη συνέχεια έγινε ξεκάθαρο ότι η ηλεκτρονική καταγραφή των οφειλών προς τα Ταμεία δεν συνεπάγεται την άμεση αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς για το επόμενο δίμηνο τουλάχιστον.

Επομένως οι πληρωμές των χρεωστούμενων παλαιών και νέων εξαρτώνται από το πόσο γρήγορα θα κινηθούν οι Οικονομικές Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ για να τις προωθήσουν προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Τα ανωτέρω σαφώς δεν δημιουργούν αισιοδοξία για την άμεση αποπληρωμή μας, εάν δεν υπάρξει ταχύτατη επικοινωνία-συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με το Υπουργείο Οικονομικών και βεβαίως έχουν άμεση σχέση με το πότε θα εισπραχθεί η δόση. 

Συνάδελφοι είμαστε σε εγρήγορση ! 

                                                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

                                           ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                                                        ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ