Στοιχεία επικοινωνίας Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

 

 

 

 

  

 

Επιστολή Ι.Σ.Αθηνών προς ΗΔΙΚΑ με θέμα: Ο Ι.Σ.Α. επιθυμεί άμεση απάντηση σχετικά με την εγκύκλιο για την καθολική συνταγογράφηση μόνο με δραστική ουσία και την αφαίρεση δυνατότητας της αναγραφής εμπορικής ονομασίας

Προς την ΗΔΙΚΑ

Κοιν. 1) Υπουργό Υγείας

2) Διεύθυνση Φαρμάκου ΕΟΠΥΥ

Αθήνα 11.9.2015
Α.Π 5661

Θέμα: Ο ΙΣΑ επιθυμεί άμεση απάντηση σχετικά με την εγκύκλιο για την καθολική συνταγογράφηση μόνο με δραστική ουσία και την αφαίρεση δυνατότητας της αναγραφής εμπορικής ονομασίας

Σε συνέχεια της ενεργοποίησης από την ΗΔΙΚΑ της μνημονιακής επιταγής για την καθολική συνταγογράφηση φαρμάκων, μόνο με δραστική ουσία, και την αφαίρεση της δυνατότητας αναγραφής της εμπορικής ονομασίας, επιθυμούμε να μας ενημερώσετε σύμφωνα με ποια εγκύκλιο προβήκατε στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Πρέπει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο ότι η υπ. αριθμ. Γ5: 34043/11-6-2015 (ΦΕΚ Β’ 117) για τον έλεγχο των ελάχιστων ποσοστιαίων στόχων συνταγογράφησης γενοσήμων φαρμάκων και την ένταξη στη ποσόστωση αυτή των πρωτότυπων φαρμάκων εκτός προστασίας, δεν είναι δυνατό να εφαρμόζεται πλέον ύστερα από την αιφνίδια αυτή εξέλιξη.

Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι αδιανόητο να μην ενημερώνονται οι Ιατρικοί φορείς για αυτά τα σημαντικότατα ζητήματα και αιφνιδίως να λαμβάνουν γνώση μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο περιορισμός της φαρμακευτικής δαπάνης δεν πρέπει να γίνεται μόνο με λογιστικά κριτήρια, αλλά και με επιστημονικά και επαναδιατυπώνοντας τη πάγια θέση μας, σύμφωνα με την οποία μόνο ο ιατρός μπορεί να χορηγεί την ενδεδειγμένη θεραπεία στον ασθενή αναμένουμε την ΑΜΕΣΗ απάντηση σας, αλλά και την θέση σας επί του σοβαρού αυτού ζητήματος.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ