Στοιχεία επικοινωνίας Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

  

Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Υ. ''Δ. Στρατούλης: Βήμα-Βήμα θα αντιμετωπίσουμε τα δίκαια αιτήματα των ασφαλισμένων του Ε.Τ.Α.Α.''

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 16-06-2015

 

Δ. Στρατούλης: Βήμα-Βήμα θα αντιμετωπίσουμε τα δίκαια αιτήματα των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης ,σε συνάντηση του με συλλογικότητες των μηχανικών και αντιπροσωπεία του συλλόγου αρχιτεκτόνων  τους ενημέρωσε ότι με διατάξεις του νομοσχεδίου, που θα καταθέσει στη Βουλή:

 

  • Δίνεται δυνατότητα στους ασφαλισμένους μετά την 1-1-93 του ΕΤΑΑ να επιλέξουν χαμηλότερες ασφαλιστικές κλάσεις από 1-1-2015 μέχρι και 31-12-16, ώστε να ανακουφιστούν από τις υπέρμετρες μνημονιακές αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών τους.
  • Οι ασφαλισμένοι πριν την 1-1-93 του ΕΤΑΑ επιστρέφουν από 1-1-2015 μέχρι 31-12-2016 στις ασφαλιστικές εισφορές που είχαν πριν τη δραστική αύξηση τους το 2011.
  • Αυξάνεται με πάγια ρύθμιση το όριο οφειλών προς το ΕΤΑΑ και τον ΟΑΕΕ των εγκλωβισμένων πριν την συνταξιοδότηση ασφαλισμένων από 15.000 σε 25.000 ευρώ , ενώ με μεταβατική διάταξη δίνεται η δυνατότητα για ένα τρίμηνο να ρυθμίζουν τις οφειλές τους με συμψηφισμό με τις συντάξεις τους και οι εγκλωβισμένοι πριν την σύνταξη τους , που οφείλουν περισσότερα από 25.000  και μέχρι 50.000 ευρώ.
  • Ολοκληρώνεται η αποποινικοποίηση των οφειλών των αυτοαπασχολούμενων ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ και του ΟΑΕΕ προς αυτά για δικές τους εισφορές και συνεπώς η κατάργηση των σχετικών αναγκαστικών νομοθετικών διατάξεων της Χούντας.

 

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι με αυτές τις ρυθμίσεις γίνεται ένα πρώτο βήμα για την ικανοποίηση ορισμένων από τα δίκαια αιτήματα των συλλογικοτήτων των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ και ότι θα βρίσκεται σε διαρκή διάλογο μαζί τους, για την αντιμετώπιση των υπολοίπων. Τέλος, ανέφερε ότι με τις ρυθμίσεις αυτές αναμένεται και η δραστική αύξηση των εσόδων του ΕΤΑΑ και του ΟΑΕΕ με την επανένταξη σε αυτά χιλιάδων ασφαλισμένων.