Στοιχεία επικοινωνίας Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

  

Ι.Σ.Α. Οι εικόνες με τις στοιβαγμένες σακούλες σκουπιδιών με τα παραστατικά εξόφλησης των ταμείων του ΕΟΠΥΥ θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα

Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο,

Κηφισίας 39 Μαρούσι

 

Κοιν:1) Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

κύριο Α. Λυκουρέντζο

2) Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

κύριο Μ. Σαλμά

Αθήνα, 27/2/2013

                                                                                                             ΑΠ 35774

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ: «ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ »

Στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από τις στοιβαγμένες σε σακούλες σκουπιδιών και τα χαρτόκουτα, στα οποία περιέχονται τα κατατεθειμένα παραστατικά-εντάλματα των δεδουλευμένων των ιατρών και διαγνωστικών κέντρων-εργαστηρίων για τα έτη 2010 και 2011 για τα ταμεία, που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Οι εικόνες αυτές μας προκαλούν οργή, διότι οι κόποι χιλιάδων ιατρών βρίσκονται «αρχειοθετημένοι» σε υπόγεια υπηρεσιών, μέσα σε σακούλες σκουπιδιών, ενώ ο στόχος που ετέθη από τον Πρωθυπουργό της χώρας προς την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση των συγκεκριμένων ποσών, φαντάζει ουτοπικός.

Επανερχόμενοι λοιπόν, στην από 25/2/2013 επιστολή μας, επειδή αποδείχθηκε ότι η εκκαθάριση για να πραγματοποιηθεί, θα πρέπει να περάσουν χρόνια και να προσληφθούν για την συγκεκριμένη εργασία πολλοί υπάλληλοι, σας καλούμε όπως α) προβείτε σε άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών και των διαγνωστικών κέντρων-εργαστηρίων, προκαταβάλλοντας ως έναντι το 90% πριν την εκκαθάριση,όπως προβλέπεται στην διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 24 του Ν. 3965/2011, β) μας προσδιορίσετε άμεσα σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής.

Επειδή τα χρήματα έχουν ήδη εκταμιευτεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Επειδή δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμ. ΟΙΚ.9425/2013 (ΦΕΚ Β'/188/2013), η οποία σύμφωνα με το άρθρο 34 παρ. 4 του Ν. 4038/2012 (ΦΕΚ Β΄/14/02.02.2012) ήταν προϋπόθεση για την εξόφληση των οφειλών των ταμείων, που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Επειδή κάθε ημέρα που περνάει, σε κάθε γειτονιά της χώρας, κλείνουν ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια .

Επειδή σας καλούμε να πράξετε το αυτονόητο, δηλαδή να κάνετε το καθήκον σας .

Κατόπιν των ανωτέρω, αναμένουμε τις άμεσες απαντήσεις σας και την διευθέτηση του ζητήματος.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                     ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ