Στοιχεία επικοινωνίας Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

  

Ι.Σ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ''ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ,ΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ''

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ,

ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ, ΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την προκλητική αδιαφορία, τις υπαναχωρήσεις, τους εκβιασμούς  και την παρελκυστική τακτική του Υπουργείου Υγείας που αποκαλύφθηκαν πλήρως κατά τη συνάντηση της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης με τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Υγείας κ. Α. Μπέζα.

Οι κ. υπουργοί δεν ανέλαβαν καμία δέσμευση για την πληρωμή των παλαιών οφειλών του 2010, 2011 και 2012.

Δεν ανέλαβαν καμία δέσμευση για την υλοποίηση της υπόσχεσης τους  ώστε να μη φορολογηθούμε για αμοιβές που δεν εισπράχθηκαν μέσα στο  2013 και δεν θα πληρωθούν ούτε μέσα στο μέσα στο 2014.

Δεν ανέλαβαν καμία δέσμευση για τη στενή παρακολούθηση υλοποίησης του πενιχρού προϋπολογισμού των εργαστηριακών εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ, απαιτώντας ουσιαστικά να πληρώνουν οι ιατροί το κόστος των εξετάσεων..

Δεν έχει υλοποιηθεί η συμφωνηθείσα κατανομή του αναιμικού προϋπολογισμού του ΕΟΠΠΥ ανά περιοχή και ανά ιατρικό εργαστήριο.

Απαιτούν να εκτελούνται εξετάσεις από τα εργαστήρια ακόμη κι αν είναι εκτός προϋπολογισμού ενώ την ίδια ώρα οδηγούν σε κλείσιμο και τα εργαστήρια των δημόσιων δομών.

Το Υπουργείο Υγείας οδηγεί και την ιδιωτική Υγεία σε κατάρρευση , τα εργαστήρια σε χρεωκοπία και τους πολίτες σε υποχρεωτική από-ασφάλιση.

Ζητούμετην αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ ,

Ζητούμετο διαρκή έλεγχο των εκδιδόμενων παραπεμπτικών, των εξετάσεων και των ιατρικών πράξεων με την εφαρμογή των διαγνωστικών πρωτοκόλλων,

Ζητούμετην άμεση υλοποίηση των προ μηνών συμφωνηθέντων για κατανομή του προϋπολογισμού ανά ειδικότητα, ανά περιοχή και ανά ιατρικό εργαστήριο

Ζητούμετην αποπληρωμή όλων των παλαιών οφειλών σύμφωνα με τις κατά καιρούς δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Επιτέλους, η Υγεία χρειάζεται περισσότερη ευθύτητα και σοβαρότητα.

Ο Ιατρικός κλάδος είναι πλέον υποχρεωμένος να αντιδράσει δυναμικά στην επιβαλλόμενη από την κυβέρνηση  χρεωκοπία του .

 

 

 Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

 Τσάμης Δημήτρης

ΝίτσαςΝικόλαος