Στοιχεία επικοινωνίας Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

  

Ι.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη λειτουργία της "αναμορφωμένης" ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

 Πειραιάς, 15-1-2013 

 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούμε άμεσα την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ να λάβουν μέτρα, διότι από χθες το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης συνταγών και παραπεμπτικών λειτουργεί περιστασιακά.

 Η ανεκτικότητα του Ιατρικού Κόσμου έχει εξαντληθεί, η ανοχή του Πολίτη το ίδιο και κανείς δεν δικαιούται να παίζει με την αξιοπρέπεια και το νευρικό σύστημα Ιατρών και Πολιτών.

 Το εγκαινιασθέν από χθες αναμορφωμένο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι και πολυπλοκότερο και χρονοβόρο και αναποτελεσματικό και δημιουργεί επιστημονικό πρόβλημα στην Ιατρική Κοινότητα, η οποία αντί να ασχολείται με τον ασθενή, ασχολείται με τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Καλούμε άμεσα να σταματήσει το υπάρχον σύστημα μέχρι να βελτιωθεί, αλλοιώς αποσπάται ο ιατρός από το έργο του, ο ασφαλισμένος ταλαιπωρείται και εγκυμονούνται κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία.

 Ζητάμε τη λήψη μέτρων άμεσα για τον εξευτελισμό του Ιατρικού Σώματος για την ονομασία «φούφουτος»!! (υποτιμητικός χαρακτηρισμός) στα παραδείγματα της εφαρμογής του συστήματος ! Με τον χαρακτηρισμό του ιατρού ως «φούφουτου» προσπάθησαν τα ιθύνοντα μυαλά να εξευτελίσουν και να λοιδορήσουν τον επιστήμονα που ο πολίτης εμπιστεύεται τη ζωή του.

Είναι και αυτό μέρος της στοχοποίησης και της διαπόμπευσης των ιατρών ;

 Ζητάμε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης της λειτουργίας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, καθώς και του χαρακτηρισμού που χρησιμοποιήθηκε.

          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                                                                       ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ