Στοιχεία επικοινωνίας Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

  

Μετά από παρέμβαση με επιστολή του ΙΣΑ αποσαφηνίζεται από τον ΕΟΠΥΥ το ζήτημα της παραγραφής του ενός (1) έτους σύμφωνα με τον ενιαίο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, καθώς και των παλαιών οφειλομένων

Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Σε συνέχεια της υπ΄αριθμ. πρωτ. 33852/27.11.2012 επιστολής του ΙΣΑ προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, αναφορικά με το ζήτημα της παραγραφής των ιατρικών επισκέψεων, κλινικών πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων, στις οποίες έχουν προβεί οι συμβεβλημένοι ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ και για τις οποίες δεν έχουν πληρωθεί σε ποσοστό 10%, δυνάμει του άρθρου 23 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ Β’ 3054/18-11-2012), αποσαφηνίστηκε το γεγονός ότι η εν λόγω παραγραφή αφορά τους ασφαλισμένους του Οργανισμού και ΟΧΙ τους Ιδιώτες Παρόχους Υγείας.

Περαιτέρω σχετικά με τα οφειλόμενα των παλαιότερων ετών αφενός αποσαφηνίζεται το θέμα της παραγραφής (πενταετής), όπως είχε διατυπωθεί από την Νομική Υπηρεσία του ΙΣΑ και αφετέρου δόθηκε η διαβεβαίωση ότι προχωρά η διαδικασία ολοκλήρωσης αποπληρωμής των ασφαλιστικών φορέων που εντάχθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. την 01.01.2012 (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ, ΤΥΔΚΥ) για το χρονικό διάστημα 11ος και 12ος του έτους 2011. Τέλος αναμένεται να διευθετηθεί και το ζήτημα των οφειλών του πρώην ΟΠΑΔ.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                 ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ