Στοιχεία επικοινωνίας Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

  

Π.Ι.Σ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΣΤΙΣ 7/12/12 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 10.12.2012

 

                                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) την Παρασκευή 7.12.2012, με τον πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Ε. Παπαγεωργόπουλο στα γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.:

 

-       Συζητήθηκε η πορεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

–       Εκτέλεση προϋπολογισμού.

–       Ελλείμματα, εξόφληση υποχρεώσεων παλαιών και νέων προς τους παρόχους υγείας.

 

-       Η κατάσταση λειτουργίας των μονάδων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με την εξυπηρέτηση πλέον των 10 εκατομμυρίων ασφαλισμένων, με το ίδιο προσωπικό και μειωμένες παροχές. Ζητήθηκε η ενίσχυση των μονάδων με έμψυχο και άψυχο υλικό, η ανανέωση των συμβάσεων των υπηρετούντων συμβασιούχων έργου, η ενίσχυση των εργαστηρίων.

-       Επαναλάβαμε τη θέση του Π.Ι.Σ. για συνεργασία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με όσους γιατρούς το επιθυμούν, μέσω εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή (όχι κατώτερη των 20 ευρώ).

-       Ζητήσαμε να σταματήσει ο εκφοβισμός των ιατρών για υπερβάσεις στη συνταγογράφηση, να σταματήσουν πάραυτα οι ποινές (μέσω μονομερούς απόφασης, όπως διακοπή συνταγογράφησης, πρόστιμα εξοντωτικά, αργία κλπ) και στις περιπτώσεις που ελέγχονται από τους αρμοδίους ως παραβατικές να συμμετέχουν θεσμοθετημένα όργανα των ιατρών.

-       Να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο των τηλεφωνικών ραντεβού και να επανέλθει το παλαιό σύστημα του 184, για να μην επιβαρύνονται οι ασθενείς μέσα στις τόσες άλλες επιβαρύνσεις που υφίστανται.

-       Ζητήσαμε τα ΚΕΠΑ να ενταχθούν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ώστε να μην αποδιοργανώνονται οι μονάδες και ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις άσκοπες και εξοντωτικές οι γιατροί που μετέχουν σε αυτά.

-       Να σταματήσουν οι μεγάλες επιβαρύνσεις πολιτών, ασφαλισμένων με την μείωση των παροχών υγείας.

-       Εκφράσαμε επίσης την έντονη δυσφορία μας για την ανακοστολόγηση εργαστηριακών εξετάσεων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ερήμην των αρμοδίων οργάνων και φορέων.

-       Ζητήσαμε η συνεργασία και η επικοινωνία να είναι συνεχής για να εξευρεθούν λύσεις, τόσο προς τους παρόχους υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. όσο και προς τους ασφαλισμένους.

-       Είναι αναγκαίο τονίσαμε στον πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να εξοφλήθούν το συντομότερο δυνατόν οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., καθώς επίσης και οι τακτική αποπληρωμή των υποχρεώσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους παρόχους υγείας από τη λειτουργια του και εφεξής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, στη συνεδρίαση που ακολούθησε, αποφάσισε να εντείνει τις προσπάθειες προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις σε όλα τα ανοιχτά προβλήματα του κλάδου.

Τα άγρια φορολογικά μέτρα που ετοιμάζονται ενάντια στους ελεύθερους επαγγελματίες εξαφανίζουν το εισόδημα του μικρού και μεσαίου ιατρείου και βάζουν ταφόπλακα στη λειτουργία του.

Αποφασίστηκε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 Δεκεμβρίου με τα κλαδικά μας αιτήματα και πανιατρική – πανυγειονομική απεργία στις 17 Ιανουαρίου.

Καλούμε όλους τους ιατρούς σε εγρήγορση και ετοιμότητα, ώστε μέσα στο δυσβάσταχτο κλίμα των περικοπών σε όλους τους τομείς να προσπαθήσουμε να δρομολογήσουμε λύσεις βιώσιμες και εφικτές.

 

 

                                                                            Για τον Π.Ι.Σ

 

                                        Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γ. Γραμματέας

           

                                    Μ. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ                                            Κ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ