Στοιχεία επικοινωνίας Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

  

Συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΑ με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης του ΙΣΑ με τις επαγγελματικές υγειονομικές ενώσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης συναντήθηκε με το Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο, προκειμένου να συζητηθεί το σοβαρότατο αυτό ζήτημα χρονοδιαγράμματος των επικείμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών πλέον των 2 ετών. Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλος δεσμεύτηκε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν καταβληθεί στους ιατρούς 150.000.000 ΕΥΡΩ.

Επίσης ανέφερε ότι έχει γίνει ο προέλεγχος για το ποσό των 300.000.000 ΕΥΡΩ και ότι άμεσα θα ολοκληρωθεί ο προέλεγχος και του υπολοίπου ποσού (το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 600.000.000 ΕΥΡΩ). Παράλληλα, ο κος Παπαγεωργόπουλος ενημέρωσε τον κο Πατούλη ότι τις επόμενες ημέρες θα πληρωθούν οι επισκέψεις του μηνός Δεκεμβρίου και όλες οι κλινικές και εργαστηριακές πράξεις του μηνός Νοεμβρίου.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης τόνισε ότι αναμένει τις αμεσότατες ενέργειες του ΕΟΠΥΥ για την υλοποίηση των συγκεκριμένων δεσμεύσεων, άλλως ο ιατρικός κόσμος επιφυλάσσεται για έντονες αντιδράσεις, διότι η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                 ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ