Στοιχεία επικοινωνίας Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

  

03/05/2014 ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. ''Ενημέρωση από συνάντηση των φορέων Π.Φ.Υ. με τον Π.Ι.Σ.''

3/5/2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


    Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχ. Βλασταράκου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Π.Ι.Σ. το μεσημέρι  της Παρασκευής 2/5/2014 συνάντηση των Προέδρων των Ιδιωτικών Φορέων Παροχής Π.Φ.Υ. για να συντονίσουν τις ενέργειές τους που θα αφορούν στην αντιμετώπιση της εμμονής της Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και του Υπουργείου Υγείας να εκτελέσουν έναν ελλειμματικό κλειστό προϋπολογισμό έτους 2014, επιβάλλοντας πάλι και στην τρέχουσα χρονιά το αυθαίρετο, αυταρχικό, παράνομο και αντισυνταγματικό μέτρο της αυτόματης περικοπής δαπανών (rebate / claw back) στα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια, τα οποία όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει είναι υποχρεωμένα να εκτελούν όλες τις διαγνωστικές εξετάσεις που αναγράφονται στα παραπεμπτικά των ασφαλισμένων του Οργανισμού, που παραγγέλνουν οι κλινικοί (θεράποντες) ιατροί.
    Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει  όλες οι μονάδες εργαστηριακής ιατρικής, θεωρούμε ότι όλοι οι πάροχοι  του κλάδου (Διαγνωστικά Κέντρα, Εργαστήρια και Κλινικοεργαστηριακοί ιατροί) πρέπει να συμπαραταχθούν στην ίδια γραμμή για να αντιμετωπίσουν το παραπάνω άδικο μέτρο και με την συμπαράσταση και υποστήριξη του Π.Ι.Σ.,  που είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητος και της ηθικής στον ιατρικό χώρο, να δρομολογήσουν εκείνες τις ενέργειες οι οποίες θα επιτρέψουν στις παραπάνω αναφερόμενες εργαστηριακές μονάδες να συνεχίσουν την λειτουργία τους και την προσφορά υπηρεσιών Π.Φ.Υ. στους πολίτες αυτής της χώρας.
   Το κοινό αυτό μέτωπο πρέπει να διαφυλάξει με κάθε τρόπο δύο σημαντικές αξίες, οι οποίες θεωρούνται αυτονόητες σε όλα τα δημοκρατικά και πολιτισμένα κράτη του πλανήτη, δηλαδή α) το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής ιατρού και εργαστηρίου από τους ασφαλισμένους και β) το κίνητρο του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων, γιατί και τα δύο ωφελούν το κοινωνικό σύνολο αφού στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας και της αξιοπιστίας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, στόχος ο οποίος θα πρέπει να είναι το κυρίαρχο ζητούμενο και από τον Ε.Ο.Π.Υ,.Υ.
   Σας κοινοποιούμε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε για την συνάντηση αυτή το γραφείο τύπου του Π.Ι.Σ.

LINK
       

                      Ο  Πρόεδρος                                                                        Ο  Γεν. Γραμματέας
           Δρ. Γεώργιος  Βουγιούκας                                                          Ιωάννης  Καραμηνάς
                Ιατρός Ακτινολόγος                                                                        Βιοχημικός