Στοιχεία επικοινωνίας Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

  

22/11/2012 Αποφάσεις διαδικτυακής συνδιάσκεψης ΚΙ.Ν.Ι. για τη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΚΙΝΙ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΗΣ  Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.  Κο  ΒΑΡΝΑΒΑ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής Πανελλαδικής διαδικτυακής συνέλευσης του ΚΙ.Ν.Ι. εν όψει της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Κο. Βαρνάβα τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει προκύψει μια γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ, η οποία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από κάποιους Διοικητές νοσοκομείων, περί υπηρέτησης του χρόνου επίσχεσης. Γνωρίζουμε το νομικό πλαίσιο της επίσχεσης και θεωρούμε τη συγκεκριμένη απόφαση του ΚΕΣΥ ένα τέχνασμα με το οποίο Διοικήσεις και Υπουργείο Υγείας προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό και να φοβίσουν τους συναδέλφους. Καλούμε την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. να τοποθετηθεί επίσημα.

Οι διαρκείς μειώσεις στους μισθούς μας , μας έχουν φτάσει σε σημείο να δουλεύουμε για την απλή μας επιβίωση. Κάθε έννοια εκπαίδευσης έχει μείνει στα χαρτιά. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. για την εξασφάλιση δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους ειδικευόμενους, καθώς και την κατάρτιση συγκεκριμένου καθηκοντολογίου. Ο ειδικευόμενος δεν μπορεί να πληρώνει για την εκπαίδευσή του.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. για την κατάρτιση ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης, με την παρουσία του ειδικού σε όλα τα νοσοκομεία. Κανένας ειδικευόμενος μόνος του στα επείγοντα ή στο τμήμα. Αναμένουμε ακόμα την επίσημη θέση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. για τις καταγγελίες που έχουν γίνει σχετικά με τέτοιου είδους φαινόμενα (ΚΑΤ).

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. για τη χορήγηση του ρεπό μετά από γενική εφημερία. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο αλλά και παράνομο , ο ειδικευόμενος να εργάζεται για 32 ώρες συνεχόμενα.

Η δουλειά των ειδικευόμενων στα νοσοκομεία γίνεται διαρκώς δυσκολότερη. Κάθε μήνας που περνάει το σκηνικό περιλαμβάνει όλο και πιο άσχημες εικόνες. Νοσοκομεία υπό διάλυση, ανεπαρκές προσωπικό, ανεπαρκή υλικά, κόσμος σε άθλια κατάσταση, ασθενείς αλλά και άνθρωποι που φτάνουν στα εξωτερικά ιατρεία και ζητάνε να νοσηλευτούν για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό. Προσπαθούμε καθημερινά να υπερβαίνουμε τις δυσκολίες και να στεκόμαστε δίπλα στους ασθενείς μας με κάθε τρόπο. Ωστόσο οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες και οι αντοχές του καθένα μας δυστυχώς δεν είναι ανεξάντλητες.

Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία για συνελεύσεις σε όλα τα νοσοκομεία και τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων. Οι ειδικευόμενοι δεν θα συνεχίσουν να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες εξευτελισμού του επαγγέλματός τους αλλά και των ασθενών τους! Δεν πρόκειται να ζητήσουμε τα δεδουλευμένα μας με τη μορφή επαιτείας! Οι κινητοποιήσεις αυτή τη φορά πρέπει να οργανωθούν σωστά και να μην έχουν χώρο να κρυφτεί κανείς!

Ζητάμε την ανάληψη πρωτοβουλιών για να είναι τα νοσοκομεία ανοιχτά για όλους τους πολίτες που τα έχουν ανάγκη, δωρεάν και χωρίς κανένα περιορισμό. Η εποχή μας φέρνει στο προσκήνιο, δεν μπορεί να κλείνουμε άλλο τα μάτια. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μπορούν να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά δωρεάν στο Ε.Σ.Υ..Κανένα παιδί ανεμβολίαστο στην Ελλάδα του 2012.

Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στις περικοπές επιδομάτων από ομάδες πασχόντων για τους οποίους τα επιδόματα αυτά αποτελούν τη μοναδική πηγή εισοδήματος.
Καλούμε την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. για άλλη μια φορά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να στηρίξει νομικά αλλά και με τη φυσική της παρουσία τους νέους γιατρούς απέναντι σε κάθε εκφοβισμό, εκβιασμό και κάθε μορφής ψυχολογικής ή σωματικής βίας. Να οργανώσει τον ιατρικό χώρο με σοβαρότητα και σαφές σχέδιο και να μπει μπροστά στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων μας, στην κατάργηση των συγχωνεύσεων, στην απαίτηση προσλήψεων εδώ και τώρα! Να μπει μπροστά στην αναγνώριση του ειδικευόμενου ως εκπαιδευόμενου γιατρού και όχι ως λαντζέρη στο υπό κατεδάφιση Ε.Σ.Υ.. Να μπει μπροστά στη διάσωση του Ε.Σ.Υ. και στην υπεράσπιση του δικαιώματος στην υγεία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν το παρόν στις συνελεύσεις των νοσοκομείων τους και σε κάθε μορφής κινητοποίηση.

Το ΚΙ.Ν.Ι., συνεχίζει με τη δράση του να υπενθυμίζει την αναγκαιότητα να βρεθούμε όλοι στο δρόμο που γνωριστήκαμε. Κανένας να μη λείψει!