Στοιχεία επικοινωνίας Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

  

22/7/2015 Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. - Το οικονομικό αδιέξοδο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Προς
Π.Ι.Σ. και
Όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας


Αθήνα, 22/07/2015


Το οικονομικό αδιέξοδο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Την Δευτέρα 20/07/2015 πραγματοποιήθηκε έκτακτη διευρυμένη σύσκεψη της Ομοσπονδίας μας με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία που την απαρτίζουν προκειμένου να εξεταστούν οι επιπτώσεις της οικονομικής ασφυξίας που έχει επιβληθεί από πλευράς πολιτείας στο σύνολο των μελών μας.
Επιβεβαιώθηκε με μηνύματα από όλη την Ελλάδα ότι τα εργαστήρια που εκπροσωπούμε βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας τους, λόγω της καθυστέρησης των πληρωμών και της για τρίτο έτος εφαρμογής του rebate και του claw back, συνεκτιμώντας ότι και οι προμηθευτές μας πλέον ζητούν την εξόφληση των αναλωσίμων που χρησιμοποιούμε προκαταβολικά.
Το Υπουργείο Υγείας και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα βρεθούν μπροστά σε έναν αφανισμό της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας που μέχρι σήμερα συντηρεί με δικούς της πόρους τις ανάγκες του δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού.
Εφιστούμε την προσοχή στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και στους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και ζητάμε την άμεση και συντονισμένη παρέμβαση τους προκειμένου να ανασταλεί αυτή η οικονομική απαξίωση που μας επιβάλλεται.
Η Π.Ο.ΣΙ.Π.Υ. θα σας ενημερώνει για όλες τις ενέργειες που πρόκειται να ακολουθήσουν ώστε συντεταγμένα να εξασφαλίσουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.


Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας
Θ. Χατζηπαναγιώτου                    Ι. Κλεινάκης