Στοιχεία επικοινωνίας Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

  

23/7/2013 Ενημέρωση των ιατρών από την ΕΝ.Ι. – Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ

Συνάδελφοι και συναδέφισσες,

Πλούσια ήταν η δράση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ήταν όμως και ιδιαίτερα σφοδρή η αντίδραση γνωστών κύκλων που μάχονται κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού της ΠΦΥ και αναβάθμισης του ρόλου των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών. Κύκλων που επιθυμούν να παραμείνει ο ΕΟΠΥΥ “κλειστός” χωρίς κανένα δικαίωμα πρόσβασης των νέων, ιδιαίτερα, συναδέλφων.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Η Ένωσή μας επισκέφθηκε και συνομίλησε με τον νέο Υπουργό Υγείας, στη διάρκεια της επίσκεψης έθεσε τα προβλήματα και υπέβαλε υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις μας (δείτε εδώ: http://iurl.no/2a940 και εδώ:http://iurl.no/39i29 )
2. Ως αντίδραση ακολούθησε λιβελογράφημα του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Πατούλη, με ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τόσο για την Ένωση όσο και για το σύνολο των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών (δείτε εδώ:http://iurl.no/18y1v )
3. Επίσης η Ένωση έκανε κάλεσμα ενότητας προς τους ιατρούς του πρώην ΙΚΑ (δείτε εδω: http://iurl.no/314q4 ), κάλεσμα το οποίο δυστυχώς έπεσε στο κενό μετά την απάντηση των συναδέλφων (δείτε εδώ: http://iurl.no/x4649). Ελπίζουμε στο μέλλον να επανεξετάσουν την θέση τους !

Μετά από αυτά, για άλλη μία φορά θέλουμε να κάνουμε κάλεσμα ενότητας και συσπείρωσης ΟΛΩΝ των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Σας ζητούμε να κάνετε μαζικά την εγγραφή σας στην ένωση (εδώ:http://iurl.no/98d33 ) καθώς μόνο μέσα από την συσπείρωση και την κοινή δράση θα μπορέσουμε να προάγουμε την επαγγελματική μας θέση, να προωθήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας και πάνω απ’ όλα να προασπίσουμε την αξιοπρέπειά μας ως λειτουργοί υγείας !

Συναδελφικά

Για το ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμμ..

Γ. Ελευθερίου Χρ. Παπασιδέρης