Στοιχεία επικοινωνίας Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

  

29/1/2013 ''ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ''

Δευτέρα, 29 Οκτώβριος 2012 23:27

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ζούμε δυστυχώς στην εποχή που ο γιατρός βάλλεται από παντού και απαξιώνεται το κύρος και η αξιοπρέπεια της ιδιότητάς του. Η Πολιτεία μέσα από τα πρόσωπα των πολιτικών, που εξυπηρετούν·σκοπιμότητες και εντολές τρίτων, με λογιστικά μόνο κριτήρια, έβαλε το ιατρικό σώμα απέναντι, ωσάν να είναι από τους κύριους υπεύθυνους για τα δεινά αυτού τόπου. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι εμείς ως γιατροί δεν πρέπει πρώτα απ΄όλα να κάνουμε τη δική μας αυτοκριτική για λανθασμένες και κατευθυνόμενες συμπεριφορές κάποιων από εμάς, οι οποίες αποτέλεσαν μέρος του προβλήματος.

Έχουμε αγαπητοί συνάδελφοι ισχυρούς συμμάχους και αυτοί δεν είναι άλλοι, παρά μόνον οι πολίτες, με τους οποίους έχουμε αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης: Οι απλοί άνθρωποι που μας εμπιστεύονται την υγεία τους, καθώς επίσης την υγεία των παιδιών τους και των γονέων τους. Αυτούς φροντίζουμε μέσα από το λειτούργημά μας καθημερινά και αυτοί μας στηρίζουν διαχρονικά ως επαγγελματίες υγείας.

Πρέπει γι΄ αυτό με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας, που επιβάλλεται να έχουμε όλοι μας, να συνεχίσουμε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα περίθαλψης και φροντίδας στους συνανθρώπους μας, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τη σκληρή οικονομική συγκυρία που μαστίζει ολόκληρη την κοινωνία.

Αγαπητοί συνάδελφοι, σας καλώ να διαφυλάξουμε, σε αυτή τη δύσκολη εποχή για το ιατρικό σώμα, τη συναδελφική μας αλληλεγγύη και την ενωτική μας πορεία, με ομοψυχία, χωρίς διαγκωνισμούς και αθέμιτο ανταγωνισμό. Όλοι μαζί οι γιατροί, με κάθε είδους σχέση εργασίας, σε κλίμα ενότητας, να διεκδικήσουμε δυναμικά τα δίκαια αιτήματά μας, για αξιοπρεπείς συνθήκες άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος και αμοιβής.

Να είστε βέβαιοι τότε, ότι στο τέλος αυτής κατηφορικής πορείας της κοινωνικής, πολιτικής, ηθικής και οικονομικής κρίσης, ο γιατρός ως επιστήμονας, ως άνθρωπος που φροντίζει το συνάνθρωπο και παρέχει το πολυτιμότερο αγαθό, όπως είναι η υγεία, θα φέρει ξανά την ιατρική στην κορυφή των επιστημών και θα επανακτήσει το κύρος που του αξίζει πραγματικά.

Ας συσπειρωθούμε όλοι γύρω από το Σύλλογό μας!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο πρόεδρος

Ευάγγελος· Μπακόλας.